Barion Pixel

TERMÉKISMERTETŐ

 

A formák (kiszúrók és nyomdák) 3D nyomtatóval készülnek, amit a megrendelés után készítünk el. A formák alapanyagának elsősorban PLA-t használunk. Ez az anyag környezetbarát és újrahasznosítható. A formák színvilágát egységesítettük, a legtöbb esetben a kiszúró narancs, a nyomda pedig magenta színű, azonban esetenként eltérhetnek ettől. PLA esetében a tisztán tartásához langyos vizes (max. 40 C) kézi mosogatást ajánljuk, karcmentes mosogatószerrel, továbbá a forma megőrzésének érdekében javasoljuk, hogy ne tedd ki őket közvetlen napsütésnek, vagy más hőforrásnak.

Mind a webshopban a termékeknél, mind pedig egyedileg is kérheted, hogy más anyagból készüljön a forma. Azonban vedd figyelembe kérlek, hogy nem minden műanyag érintkezhet élelmiszerrel. Ezt külön kiemeljük az anyagoknál.

Amennyiben a webshopban a terméknél (vagy egyedileg) ABS anyagot választasz, ezt már tisztíthatod mosogatógépben is, mert ez ellenállóbb a magasabb hőmérséklettel szemben (max 90 C). Egyes mosogatószerek azonban mind az anyagra, mind pedig a színre negatív hatással lehetnek.

A formák pontos méreteit a leírásában találod. A sütikiszúrók pereme – bele értve a nyomdákhoz tartozó kiszúrót is – mindkét irányban 5-5mm, ez elég stabilitást és biztos fogást ad a használathoz. A kiszúrók magassága alap esetben 10mm, ez elegendő a legtöbb alapanyag formázásához. A legtöbb kiszúrónál van lehetőséged választani, hogy milyen magas legyen a kiszúró éle, 6 és 10 mm közötti értéket választhatsz. Amennyiben ettől eltérő méretű formára van szükséged, azt jelezd felénk.
A belső mintával rendelkező kiszúrók rajzolata és perem között a mélység mindig 5mm. Ehhez tudod hozzá igazítani a kiszúró élét. Ha nem választasz, akkor alapból 10 mm magas lesz

A nyomdák csak annyiban térnek el a kiszúróktól, hogy legalább két részből állnak. Külön van egy kiszúró és legalább egy, a mintázatot hordozó rész. A mintázatot tartalmazó nyomda része 1mm-el kisebb, mint maga a kiszúrója, így könnyen beleilleszthető.

Így használd a kiszúrót:
A tésztát kinyújtod a kívánt méretre.
Kicsit lisztezd be a kiszúrót, tedd rá a tésztára és nyomd bele, vágd ki vele a tésztát.
Óvatosan emeld fel a kiszúrót a tésztáról.
Kész is.

Így használd a nyomdát:
A tésztát kinyújtod a kívánt méretre.
Kicsit lisztezd be a kiszúrót, tedd rá a tésztára és nyomd bele, vágd ki vele a tésztát.
Kicsit lisztezd be a nyomdát is.
Mintával lefelé tedd bele a nyomdát a kiszúróba és kézzel nyomd bele a tésztába.
Óvatosan emeld fel előbb a kiszúrót, majd ezután a nyomdát a tésztáról.
Kész is.

További kérdésed van? Írj nekünk!

A formák nyomtatásához 2020-ban BQ PLA filamentet használtunk, mely műszaki és biztonsági adatlapja az alábbi linken, a gyártó oldalán angol nyelven elérhető: Itt

2021-től a Herz-Hungária Kft PLA filamentjeit használjuk, ezek élelmiszer biztonsági adatlapjait  angol nyelven alább találod:
Itt és itt.

Ha a formát ABS-ből kérted, akkor az erre vonatkozó dokumentumokat itt találod:

Műszaki és biztonsági adatlapja az alábbi linken, a gyártó oldalán elérhető: Itt

Az ABS élelmiszer biztonsági adatlapjait  angol nyelven pedig alább találod:
Itt és itt.