Barion Pixel

GYAKRAN ISMÉTELT
KÉRDÉSEK

 

Termékkel kapcsolatos kérdések:

Miből készül a sütikiszúró és a nyomda?

3D nyomtatással készül, elsősorban PLA anyagból. Ez egy olyan műanyag fajta amit természetes alapanyagból (általában kukorica keményítő) készítenek és újra felhasználható.
Mind a webshopban a termékeknél, mind pedig egyedileg is kérheted, hogy más anyagból készüljön a forma. Azonban vedd figyelembe kérlek, hogy nem minden műanyag érintkezhet élelmiszerrel. Ezt külön kiemeljük az anyagoknál.

Mikor készül a forma?

A formát azután készítjük csak el, miután a megrendelésed beérkezett hozzánk, kifizetted nekünk és mi visszaigazoltuk azt Neked. Addig tekercs formában várja, hogy alakot öltsön.

Miért nincs raktárkészlet?

A 3D nyomtatásban az a nagyszerű, hogy viszonylag gyorsan létre lehet hozni a tárgyakat a “semmiből”, így teljesen felesleges előre legyártanunk a sokszáz féle formákat. Mivel mindenkinek más az igénye, és lehetőséged van egyedivé tenni a legtöbb formánkat, ezért aztán felesleges is betáraznunk őket. Mondtuk egyel feljebb, tekercs formában várakoznak a formáid 🙂

Hogyan készül a forma?

Többen kérdeztétek, hogy a formák Kínából jönnek? Nos, nem, ezeket megrajzolás után, helyben a kis műhelyünkben készítjük. 3D nyomtatóinkon gyártjuk őket.

Mennyire törékeny a forma?

Csak annyira, mint amennyire pl. egy műanyag pohár. Nyilván el tudod törni, de nem ez a cél, így használd kérlek ennek megfelelően.

Lehet a formákat mosogatógépben tisztítani?

Alapból a PLA anyagból készített formáknál nem javasoljuk, hogy magas hőnek (40+ C) tartósan legyen kitéve a forma, mert eldeformálódhat, ezért NEM ajánljuk, hogy mosogatógépben tisztítsd azokat. Langyos vízben, kézi mosogatás az ajánlott, karcmentes, antibakteriális mosogatószerrel.

Amennyiben a webshopban a terméknél (vagy egyedileg) ABS anyagot választasz, ezt már tisztíthatod mosogatógépben is, mert ez ellenállóbb a magasabb hőmérséklettel szemben (max 90 C). Egyes mosogatószerek azonban mind az anyagra, mind pedig a színre negatív hatással lehetnek.

Ártalmas az egészségre a PLA?

Közvetlenül nem ártalmas, az élelmiszeriparban csomagoló eszközként, evőeszközként már találkozhattál ezzel az anyaggal. Persze a nem rendeltetés szerinti használatból keletkezhet ártalom, ezért kérlek legyél körültekintő (ne edd meg, stb).

Használat előtt és után mindig tisztítsd meg a formákat!

A formák nyomtatásához 2020-ban BQ PLA filamentet használtunk, mely műszaki és biztonsági adatlapja az alábbi linken, a gyártó oldalán angol nyelven elérhető: Itt

2021-től a Herz-Hungária Kft. PLA filamentjeit használjuk, ezek élelmiszer biztonsági adatlapjait  angol nyelven alább találod:
Itt és itt.

Ártalmas az egészségre az ABS?

Közvetlenül nem ártalmas, játékok készítésére is használják ezt az anyagot. Ha volt vagy van LEGO-d, akkor már találkoztál ezzel az anyaggal, hiszen az is ABS-ből készül. Persze a nem rendeltetés szerinti használatból keletkezhet ártalom, ezért kérlek legyél körültekintő (ne edd meg, stb).

Használat előtt és után mindig tisztítsd meg a formákat!

A formák nyomtatásához a Herz-Hungária Kft. filamentjeit használjuk, mely műszaki és biztonsági adatlapja az alábbi linken, a gyártó oldalán elérhető: Itt

Az ABS élelmiszer-biztonsági adatlapjait  angol nyelven pedig alább találod:
Itt és itt.

Mi az az egyedi termék?

Kétféle egyedit különböztetünk meg. Az egyik formája az egyedinek az, amikor forma már szerepel a shopban, és egyedivé, személyessé tehető, például egy névvel. Vagy szintén szerepel a shopban, de például másmilyen méretben szeretnéd kérni. A másik formája az egyedi terméknek az az, amikor teljesen új formát készítünk a kérésedre.

Mi lesz az egyedi rendelésem után?

Ha olyan egyedi formát rendeltél, amelyik korábban nem szerepelt a shop-ban, akkor azt – ha az nem köthető személyes adathoz – betesszük a shop-ba, hogy más is örömét lelje benne. Ha az egyedi forma személyes – például saját logós forma – akkor azt természetesen nem tesszük elérhetővé más számára.

Van díja az egyedinek?

Általában van, ez az egyedi igényedtől függ. Ezt mindig megbeszéljük Veled, mielőtt legyártjuk a formát.

blank

Vásárlással kapcsolatos kérdések:

Van lehetőség a személyes vásárlásra?

Nincs lehetőség személyes vásárlásra, kizárólag csomagküldés útján értékesítjük termékeinket.

Milyen módon fizethetek a termékekért?

Lehet banki előre utalással vagy a weblapon online bankkártyával a Barion rendszerén keresztül fizetni.

Lehet változtatni a már leadott megrendelésen?

A leadott megrendeléseken nem lehet változtatni, csak visszavonni lehet, ameddig a visszaigazolást nem kaptad meg a termék feladásáról.

Hogyan kapom meg a számlát a vásárlásról?

A vásárlásról elektronikus számlát állítunk ki, melyet a vásárláskor megadott e-mail címre küldünk meg. Fontos, hogy helyes e-mail címet adj meg nekünk.

blank

Szállítással kapcsolatos kérdések:

Mennyi a csomagküldés költsége?
  1. GLS futárszolgálattal házhozszállítás esetén 1.940.- Ft (1-2 munkanap)
  2. GLS csomagpont (beleértve a csomagautomatát is) esetén 1.940.- Ft (1-2 munkanap)
  3. Pick Pack pont átvétel esetén 1.290.- Ft (Budapestre 1-3 munkanap, országosan 3-4 munkanap) (2024.01.19-t követően már nem elérhető)
  4. Fox Post csomagpont esetén 1.300.- Ft (1-3 munkanap)
  5. 20.000.- Ft -tól ingyenes a házhozsszállítás, futárszolgálattal.

 

 • Kiegészítő költség a szállítási költséghez kapcsolódóan:2022.01.10-től a Fox Post csomagpontos szállítás esetén az át nem vett küldemények vissza postázásakor a Fox Post szállítási szolgáltató külön díjat számít fel, melyet a Vásárló köteles viselni. Ennek aktuális díja 760.- Ft, mely az újra postázás díjával együtt kerül kiszámlázásra.
Milyen szolgáltatóktól kérhetem a szállítást?

blank

 

blank

 

blank

 

Mennyi a házhozszállítási idő?

Általánosan a termék kiszállítása a rendelés beérkezésétől és annak visszaigazolásától számított 2 – 5 munkanapon belül történik. Ez függ a rendelés mennyiségétől, és a házhozszállítás módjától. Igyekszünk a leggyorsabban elkészíteni a formákat. Ha láthatóan hosszabb lesz a gyártási idő, erről külön jelzünk feléd.

Milyen módon változtathatom meg, vagy egészíthetem ki a szállítási cím adatait?

A szállítási cím változásait telefonon vagy e-mailben jelezheted ameddig a visszaigazolást nem kaptad meg a termék feladásáról.

blank

Jótállással és ügyfélszolgálattal kapcsolatos kérdések:

Visszaadhatom a már megvásárolt terméket?

Biztosítjuk a szerződéstől való elállás jogát, valamint az áru indoklás nélküli visszaküldésének lehetőségét. A szerződéstől elállni a megvásárolt termék kézhezvételétől számított 14 napon belül lehetséges, illetve a megrendelés és a termék átvétele közötti időben is élhetsz az elállás jogával. Amennyiben a termék az elvárásaidnak nem felelt meg, azt saját költségeden címünkre kell visszaküldeni. A csomaghoz szíveskedj mellékelni az ügyfél és a termék beazonosításához szükséges adatokat (például a számla másolatát). Az egyedi termékekre azonban külön szabály vonatkozik, mivel azokat a kérésedre, egyedileg készítettük, azok vásárlásától nem lehet elállni. Bővebb információt az ÁSZF-ben találsz.

 

Mennyi idő múlva érkezik vissza a pénz a visszaküldött áruért?

Haladéktalanul, de legkésőbb az elállási nyilatkozatod kézhezvételétől számított 14 napon belül visszatérítjük a vásárlás valamennyi ellenszolgáltatását, ideértve a szállítási költséget is, amit az áru kiszállításáért számoltunk fel, a visszaküldés árát azonban nem térítjük meg (kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy az általunk felkínált, legolcsóbb szokásos szállítási módtól eltérő szállítási módot választottál.) A visszatérítést mindaddig visszatarthatjuk, amíg vissza nem kaptuk a terméket, vagy amíg nem igazoltad, hogy azt visszaküldted, a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni.

Milyen módon kapom vissza a visszaküldött termékért járó pénzt?

Ha a kézbesített termékért bankkártyával fizettél, akkor a pénzt ugyanarra a bankkártya számlájára utaljuk vissza, amelyről kifizetted az árut. Ha az áruért bankszámláról előre utalással fizettél, akkor arra a bankszámlára utaljuk vissza a pénzt, amelyről utaltál.

Mely órákban elérhető az ügyfélszolgálat?

A nyitvatartási időnk: h-p 9.00 – 18.00, telefonon ekkor vagyunk elérhetőek, e-mailen bármikor küldhetsz üzenetet.

blank

Technikai kérdések:

Biztonságos a 3Dverzumon való vásárlás?

Közted és a weblapunkat tároló szerver közötti összes adatküldés a kódolt SSL rendszeren keresztül történik, ennek köszönhetően biztosíthatjuk a személyi adatok, felhasználói nevek és jelszavak teljes biztonságát. Ettől függetlenül mindig körültekintően használd a fiókodat, felhasználóneved és jelszavadat.

Mi a bankkártyás rendelés menete?

Az online bankkártyás fizetések a biztonságos Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A fizetés történhet közvetlenül Barion tárcából (ha rendelkezel ilyennel) vagy a bankártyádról. A fizetéshez nem szükséges bejelentkezni a Barionba, vendégként is tudod hasznáni, egyszerűen megadva a bankártyaadatokat.

Mi az a Barion fizetési mód?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni online áruházakban, mobil alkalmazásokban.
A bankkártyás fizetésnek számodra nincs plusz költsége, az teljesen díjmentes. A regisztráció és a Barion mobil alkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, így sem most és sem a jövőben nem szükséges külön költséggel kalkulálnod. A Barion egyenlegkezelés szintén ingyenes, nincs belépési vagy havi díj. Az egyenleg feltöltésének és visszaváltásának vannak szerény díjai, de a banki átutalással történő feltöltés ingyenes.
A Barion fizetési módról bővebben ide kattintva tájékozódhatsz.

Milyen bankkártyákkal tudok fizetni?

A Barion rendszerén keresztül VISA, VISA Electron, Mastercard, Maestro és American Express kártyákkal, valamint közvetlenül a Barion tárcádból – ha rendelkezel ilyennel – tudsz fizetni.

Mik a cookie fájlok?

A cookie (ún. süti) az internetes böngészőbe mentett kis fájl, amely a felhasználó felismerésére szolgál, amikor belép és mozog az oldal webhelyén. A cookie fájlok feloszthatók munkamenet (a böngésző aktuális munkamenetéhez kapcsolódik), időszakos (meghatározott ideig aktív) és törlésig érvényes sütikre.

Hogyan lehet kikapcsolni a cookie fájlokat és az milyen következményekkel jár?
 • A 3dverzum által közvetített cookie fájlok kikapcsolása azt eredményezi, hogy az oldal következő funkciói nem fognak működni:
  • A legutóbb megtekintett termékek megjelenítése
  • Személyre szabott, kiválasztott ajánlások megjelenítése

Termékek raktározása a kosárban a böngésző bezárása után
További információkat a cookie adatfájlok szolgáltatásainak kikapcsolásáról a legnépszerűbb internetes böngészőkben találsz Mozilla Firefox (https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn)
Microsoft Internet Explorer (https://support.microsoft.com/hu-hu/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Google Chrome (https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=hu )