Barion Pixel
ITT VAGY MOST: Formák / Sütikiszúrók, sütinyomdák / Állatok / Süni

Süni

Sün! Sün! Sün!

Tömeg 10 g
Méretek 66 × 97 × 10 mm
A kiszúró magassága: 10mm
A minta mélysége: 5mm

890 Ft1.190 Ft

 Ft

Kapcsolódó termékek:

Adj színt a formáknak:

Leírás

 

A formák (kiszúrók és nyomdák) 3D nyomtatóval készülnek, amit a megrendelés után készítünk el. A formák alapanyagának PLA-t használunk. Ez az anyag környezetbarát és újrahasznosítható. A formák színvilágát egységesítettük, a legtöbb esetben a kiszúró narancs, a nyomda pedig magenta színű, azonban esetenként eltérhetnek ettől. A tisztán tartásához langyos vizes (max. 40 C) kézi mosogatást ajánljuk, karcmentes mosogatószerrel, továbbá a forma megőrzésének érdekében javasoljuk, hogy ne tedd ki őket közvetlen napsütésnek, vagy más hőforrásnak.

A formák pontos méreteit a leírásában találod. A sütikiszúrók pereme – bele értve a nyomdákhoz tartozó kiszúrót is – mindkét irányban 5-5mm, ez elég stabilitást és biztos fogást ad a használathoz. A kiszúrók magassága alap esetben 10mm, ez elegendő a legtöbb alapanyag formázásához. A legtöbb kiszúrónál van lehetőséged választani, hogy milyen magas legyen a kiszúró éle, 6 és 10 mm közötti értéket választhatsz. Amennyiben ettől eltérő méretű formára van szükséged, azt jelezd felénk.
A belső mintával rendelkező kiszúrók rajzolata és perem között a mélység mindig 5mm. Ehhez tudod hozzá igazítani a kiszúró élét. Ha nem választasz, akkor alapból 10 mm magas lesz.

A nyomdák csak annyiban térnek el a kiszúróktól, hogy legalább két részből állnak. Külön van egy kiszúró és legalább egy, a mintázatot hordozó rész. A mintázatot tartalmazó nyomda része 1mm-el kisebb, mint maga a kiszúrója, így könnyen bele illeszthető.

Így használd a kiszúrót:
A tésztát kinyújtod a kívánt méretre.
Kicsit lisztezd be a kiszúrót, tedd rá a tésztára és nyomd bele, vágd ki vele a tésztát.
Óvatosan emeld fel a kiszúrót a tésztáról.
Kész is.

 Így használd a nyomdát:
A tésztát kinyújtod a kívánt méretre.
Kicsit lisztezd be a kiszúrót, tedd rá a tésztára és nyomd bele, vágd ki vele a tésztát.
Kicsit lisztezd be a nyomdát is.
Mintával lefelé tedd bele a nyomdát a kiszúróba és kézzel nyomd bele a tésztába.
Óvatosan emeld fel előbb a kiszúrót, majd ezután a nyomdát a tésztáról.
Kész is.

További kérdésed van? Írj nekünk!

Termékek/Formák

Vásárlás/Fizetés

Szállítás

Jótállás/Ügyfélszolgálat

Technikai/Biztonság

Itt egy jó alap recept, hogy kipróbáld az új formádat:

Sima, omlós (világos) keksz sütinyomdákhoz és formákhoz:

Hozzávalók kb. 2-3 tepsihez:

50 dkg liszt

15 dkg cukor

1 csipet só

2 db tojás

25 dkg vaj

  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük kb. 1 órára, pihentetjük.
  2. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, majd kibélelünk két tepsit sütőpapírral.
  3. A hűtőből elővett masszát lisztezett gyúródeszkán lisztezett sodrófával több részletben kinyújtjuk, a lisztbe mártott, majd lerázott kekszkiszúró formákkal különböző formákat szaggatunk belőle, és tepsire helyezzük őket.
  4. Ha megtelt a tepsi, kb. 15 perc alatt készre sütjük.